MEDIA

  • Realitatea.net

5 lucuri pe care le poti schimba de Paste Fără să ne dăm seama, anumite atitudini şi sentimente pe care le trăim în mod constant au un efect interior distructiv…

6 sfaturi ca să NU cazi în depresia de Sărbători În mod paradoxal, în perioada Sărbătorilor de iarnă, considerate de regulă ca un moment de bucurie sau chiar cel mai fericit moment al anului, numărul cazurilor de depresie creşte semnificativ…

De ce autocritica e primul pas către eşec. Vezi sfatul psihologului Contrar a ceea ce se crede în mod curent, nici critica, nici autocritica nu sunt modalităţi de motivare şi de automotivare, nu ne ajută să devenim mai buni. Ele sunt, dimpotrivă, piedici în evoluţia către succes, atrag atenţia psihologii…

Top 5 decizii la sfârşit de an pentru succesul tău profesional în 2011 Cum îţi aşterni în 2010, aşa vei dormi în 2011, cel puţin în plan profesional, spun psihologii. Succesul tău profesional pentru anul care vine depinde în mare măsură de rigoarea, voinţa şi tăria cu care îţi stabileşti proiectele încă de acum…

Ce cadouri să le facem şefilor dificili în perioada Sărbătorilor de iarnă? În perioada Sărbătorilor de iarnă, ne dorim o atmosferă mai relaxată, mai prietenoasă şi la locul de muncă. Dar ce facem dacă avem un şef dificil? Cum procedăm?

De câte luni stai fără job? Şansele de a te angaja scad pe măsură ce trece timpul Forumurile site-urilor de recrutare sunt pline de mesajele candidaţilor aflaţi la capătul puterilor pentru că nu reuşesc să se angajeze de luni sau chiar ani de zile, cu toate că sunt bine pregătiţi şi au şi experienţă de lucru.

9 secrete pentru a trece mai uşor peste problemele financiare Îngrijorările financiare sunt la ordinea zilei. Cu toţii avem probleme cu banii în această perioadă – tăieri de salarii, datorii la bănci, costuri tot mai mari…

Cum să treci mai uşor peste momentul şoc al concedierii Contextul economic actual face ca pierderea jobului să fie o experienţă dură, mai ales că şansele de a te reangaja rapid sunt mici…

Butunoiu: Ştiu cel puţin trei manageri care au ajuns la casa de nebuni Nu doar pierderea jobului, reducerea salariului sau un volum prea mare de muncă pun în pericol sănătatea mintală a unor angajaţi şi manageri din România, ci şi frustrarea de a nu putea ajunge director general…

Topul motivelor care îi trimit pe angajaţi la psiholog Tot mai mulţi angajaţi acuză stări de anxietate, atacuri de panică, oboseală cronică sau insomnie, cauzate de stresul de la locul de muncă, şi se văd nevoiţi să meargă la psiholog.

  • Televiziune:

Ce se intampla doctore? Vizioneaza

Tema emisiunii: Cum putem gestiona relaţia cu adolescenţii?

Ce se intampla doctore? 

Vizita la psiholog este importanta inaintea unei operatii estetice Cu totii ne dorim sa atingem perfectiunea, dar o data ce am inceput sa ne modificam corpul, s-ar putea sa nu mai stim cand sa ne oprim

CANAL YOUTUBE BOGDANA BURSUC

Semisomnie

Şomerii sunt oameni normali!

Cine schimbă România – Psihologul Bogdan Burscul Psiholog cunoscut și un bun analist al mentalității oamenilor, Bogdana Bursuc face parte din generația optimistă a României. După ce a analizat atent mentalitatea românilor, psihologul crede că în țara noastră nu doar de investiții financiare este nevoie ci și de investiții în mentalitate.

  • Adevarul.ro

Neosexualul, noul ideal masculin al femeilor Sensibil, dar puternic în acelaşi timp, preocupat de aspect, dar fără a fi efeminat, bucătar desăvârşit şi meşter iscusit – acesta este noul bărbat perfect în viziunea feminină, potrivit unui sondaj.

Eroii copilăriei au fost „ucişi” de televizor Copiii de astăzi i-au înlocuit pe Harap-Alb şi Cenuşăreasa cu Bakugan şi Hannah Montana. Eroii moderni nu sunt însă atât de răi precum îi văd părinţii, spun psihologii.

Tristeţe după ospeţe. Cum ne recăpătăm pofta de viaţă după Sărbători După o vacanţă prelungită de mulţi până la sărbătoarea de Sfântul Ion, revenirea la serviciu poate fi deprimantă. Zilele următoare sunt, potrivit specialiştilor, cele mai triste din an.

  • Romania Libera

Poveştile triste din camera 201. Divorţaţi de Valentine’s Day După ce şi-au jurat dragoste în urmă cu ani buni, ieri, de Valentine’s Day, câteva cupluri de bucureşteni s-au dus la judecătorie ca să divorţeze. În alte ţări, precum Rusia, cuplurile nu se pot despărţi pe 14 februarie, acest lucru fiind interzis prin lege.

Cine se ascunde în spatele reţelelor de socializare Mulţi dintre ei simt frecvent nevoia de a primi confirmări din partea cunoscuţilor, iar unii sunt mai timizi în viaţa reală.

Ce facem dacă avem un ipohondru în familie? Cel mai rău lucru pe care-l pot face apropiaţii unei persoane care suferă de anxietate de sănătate este să o critice sau să-i cânte în strună. Soluţia de mijloc este cea mai bună.

Fumători la 16 ani Lipsa de încredere îi face pe adolescenţi să caute soluţii rapide pentru a se integra mai uşor în grupurile de prieteni şi pentru a părea atrăgători în faţa sexului opus.

Pasiuni care sudează cupluri Olivia şi Matei vorbesc vrute şi nevrute până la 4 dimineaţa, Luiza şi Mihnea au bătut toate crestele munţilor din ţară, iar Miruna şi Andrei se plimbă aproape în fiecare seară cu bicicletele până la miezul nopţii.

Cum să aplanaţi conflictele de sărbători Discuţiile în contradictoriu pleacă de la cele mai mici lucruri şi pot ajunge până la probleme legate de bani, casă, profesie sau concediu.

Cadouri-surpriză ori practice? Cei care vor să menţină vie o relaţie ar trebui să alterneze cadourile spontane şi creative cu cele absolut pragmatice

Cât destăinuiţi prietenilor din viaţa intimă Cei care au dificultăţi în cuplu este de preferat să le discute cu un terapeut. Acesta vede „chirurgical” problemele de familie.

Cum să scap de depresie Adrian, 45 de ani: Am pierdut de curând pe cineva drag, am rămas şi fără slujbă, părinţii mei stau destul de prost cu sănătatea şi îmi văd destul de sumbru viitorul. Cum să fac să scap de depresie?

Când devine gelozia periculoasă? Dacă rămâne la stadiul de joc şi de flirt, e acceptabilă, iar când devine obsesie, înseamnă că s-a transformat în boală.

Am un iubit imigrant. Cum să-i fac adaptarea uşoară? Lavinia, 30 de ani, Bucureşti: „Am un iubit imigrant, cu care locuiesc de şase luni. Suntem de doi ani împreună, dar de când relaţia noastră nu se mai desfăşoară la distanţă, lucrurile s-au schimbat. Nu ştiu cum să-i fac adaptarea mai uşoară. Când suntem între prieteni, trebuie să traduc şi simt că am cam obosit.

Ce faci când apare infidelitatea Problemele în cuplu care nu-şi mai găsesc rezolvarea, instabilitatea emoţională a partenerilor şi nevoia permanentă de a primi semne de apreciere pot ameninţa liniştea relaţiei.

Minciunile distrug intimitatea cuplului Cuplurile în care partenerii preferă să aibă secrete în loc să confrunte conflictele riscă să se răcească în timp pentru că aceştia ajung să nu se mai simtă înţeleşi, susţin psihologii.

Căsătorie cu repetiţie Împăcările făcute în a doua jumătate a vieţii aduc cu ele pacea şi înţelepciunea. Fără rezultate sunt însă reconcilierile făcute la repezeală, din dependenţă sau teamă de singurătate.

  • Alte site-uri

Cum poţi să ai o viaţă fericită Alegerea unei meserii potrivite, selectarea prietenilor, eliminarea gândurilor negative, dar şi domolirea exuberanţei ne pot face existenţa mai frumoasă. Viaţa devine tot mai stresantă, astfel că multe persoane încearcă să găsească soluţii care să le îmbunătăţească traiul, măcar din punct de vedere psihic.

Putem trece peste o tragedie! În viaţă, există momente dureroase peste care trecem cu multă suferinţă. Este posibil ca uneori să nu mai vedem singuri ieşirea… Ce facem atunci? Cine ne ajută?

Ţigara electronică întăreşte dependenţa psihică de fumat. Ce-i face, totuşi, pe români să renunţe la fumat? Tigarile electronice – dispozitive care produc vapori cu aroma de tigara si care contin sau nu nicotina – sunt prezentate drept o metoda revolutionara de renuntare la fumat. Bogdana Bursuc, psiholog coordonator in Programul National de Renuntare la Fumat spune insa ca tigara electronica nu este o alternativa viabila fumatori, avand si dezavantajul de a mentine si chiar intari dependenta psihica de fumat.

Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți Săptămâna trecuta am participat la o dezbatere publică cu tema „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor”, organizată de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea copiilor, precum specialişti, organizaţii neguvernamentale, autorităţi, media, companii.

Bogdana Bursuc: Tigara electronica intareste comportamentele psihologice legate de fumat Bogdana Bursuc, psiholog in cadrul programului “Stop Fumat” desfasurat la Institutul “Marius Nasta” din Capitala, considera ca tigara electronica nu reprezinta o solutie pentru persoanele care doresc sa se lase de fumat, agravand atat din punct de vedere fizic cat si psihic simptomele si comportamentele legate de acest viciu.